Trysil kommunes oppvekstmodell

Innledning

I Trysil kommune bor det ca. 1 100 barn og unge i alderen 0–17 år og det er ca. 200 kommunale årsverk som arbeider med denne målgruppa.

Det forebyggende arbeidet rettet mot barn og unge, er av stor betydning for utvikling av god folkehelse. I Trysil jobber vi med å legge til rette for at det skal være godt å vokse opp. Vi har et byggende perspektiv på barne- og ungdomsarbeidet. Det handler om å legge til rette for friskhetsfaktorer. Faktorer som fremmer god fysisk og psykisk helse, mestring og trivsel. Vi kaller dette for byggende faktorer. Det byggende arbeidet er av stor betydning for utvikling av god folkehelse, og er i tråd med lokale og nasjonale føringer for folkehelsearbeid hvor fokuset er tidlig innsats.

Barn og unge i Trysil er vårt felles fokus, og det byggende arbeidet er tverrfaglig. Sammen skal alle voksne bidra til at barn og unge får de avgjørende, byggende faktorene. Det er utgangspunktet for oppvekstmodellen i Trysil kommune.

Oppvekstmodellen er utarbeidet av byggende team som er en tverrfaglig arbeidsgruppe bestående av representanter fra barnehage, skole, helsestasjon, barneverntjeneste, psykisk helse og oppvekstadministrasjon.
Oppvekstmodellen i Trysil kommune skal være et styrende redskap i arbeidet med barn og unge og skal innarbeides i alle virksomhetsplaner. Den gir grunnlag for en felles forståelse og verdigrunnlag for hvordan vi kan bidra til gode oppvekstsvilkår for kommunens barn og unge.

Til toppen